Vydáno dne 05. 12. 2005 (6073 přečtení)
Druhý z řady jamajských receptů přeložených pro vaši inspiraci
Ingredience:
- 1 střední vyschlý kokos (opravdu nutně musí být vyschlý)
- 5 polévkových lžic mletého nebo drceného koření
- 3 šálky hnědého cukru.
- 1 šálek vody
Příprava:
- Použijte ostrý nůž a vykrojte vnitřek kokosu a opláchněte jej
- Vykrojený obsah kokosu rozkrájejte na čtverečky cca 1x1cm
- Smíchejte čtverečky kokosu s kořením
- Vložte do hlubokého hrnce spolu s cukrem a vodou
- Zvyšte teplotu a uvařte směs
- Vařte do doby než se vypaří všechna voda a cukr nezkaramelizuje.
- Připravte si pečící papír na rovný povrch (kuchyňská linka) pozn.: na Jamajce se používají banánové listy místo pečícího papíru
- Promíchejte směs v hrnci velkou lžící aby se nepřilepila na dno.
- Lžící vytvořte na pečícím papíru cca 1-2cm velké kousky z vytvořené směsi ( každý kousek musí být před zchlazením zabalen do samostatné části pečícího papíru a proto tyto kousky na peč.papír tak aby mezi nimi byla dost velká mezera abyste je mohli zabalit. TIP na směs koření: 3 díly mleté skořice, 2 díly mletého vanilkového lusku, 1 díl mletého nového koření, 1 díl mletého hřebíčku a 1 díl mletého sušeného zázvoru. Nádherná vůně i chuť
Jezte bonbóny studené a ztvrdlé.