A máme tu pro Vás další z řady vegetariánských kuchařských inspirací
Ingredience:
jedna brokolice
stroužek česneku
sůl, pepř
parenica
Omyjeme brokolici a oddělíme růžičky od stonku. Stonek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pokud stonek do polévky nechceme použít, můžeme ho pouze nakrájet na kolečka a lehce posolit – chutná báječně :) Brokolici zalijeme vodou tak, aby byla celá potopená. Vodu přivedeme k varu a vaříme, dokud brokolice nezměkne. Poté ji rozmixujeme a vrátíme zpět na sporák. Osolíme, opepříme a přidáme utřený česnek. Chvíli povaříme. Při servírování do polévky nastrouháme sýr parenici. Ten dodá polévce příjemnou uzenou chuť.
Nechte si chutnat :)
Tip: Nevařte brokolici příliš dlouho, ztratila by většinu cenných vitamínů.
Přínos:
Brokolice – prevence různých infekcí, zlepšuje trávení a odstraňuje zácpu, povzbuzuje imunitní systém, posiluje srdce a krevní oběh, podporuje krvetvorbu